Uvod v Docker

  • Ogledov: 2321

Paket vključuje:

  • Znanje
  • Ponavljanje
  • Test
  • Certifikat

Deli:

  • Docker kontejnerizacijska tehnologija.
  • Prednosti uporabe Docker-ja.
  • Osnovni koncepti in ukazi.
  • Praktične izkušnje z izdelavo aplikacije.

Več informacij

Tečaj je namenjen vsem, ki si želijo naučiti uporabljati Docker kontejnerizacijsko tehnologijo, tudi začetnikom. Tečaj vključuje vodeno raziskovanje Docker dokumentacije, kjer bomo skupaj pregledali osnovne koncepte in ukaze, ki so potrebni za ustvarjanje in upravljanje Docker kontejnerjev.

Na tečaju bomo podrobno raziskali kaj je Docker, kako se razlikuje od virtualnih strojev in kakšne prednosti prinaša. Osredotočili se bomo na glavne ukaze, ki jih potrebujemo za ustvarjanje, upravljanje in distribucijo Docker kontejnerjev.

Med tečajem bomo sestavili tudi aplikacijo, ki bo shranjena kot Docker slika. S tem bomo pridobili praktične izkušnje pri uporabi Dockerja in se naučili, kako lahko orodje olajša razvoj in distribucijo aplikacij.

Predavatelj bo tečaj vodil kot vaš mentor, vam pomagal pri razumevanju Dockerja in odgovarjal na vaša vprašanja. Kot del tečaja bo na voljo tudi  za individualno svetovanje in pomoč pri uporabi Dockerja.

Če se želite naučiti, kako uporabljati Docker kot orodje za izboljšanje svojega razvojnega procesa in distribucijo aplikacij, potem je ta tečaj pravi za vas. Prav tako, če se želite pripraviti na pridobitev certifikata Docker Certified Associate, ki je med najbolj priznanimi certifikati v industriji, bo ta tečaj odlična osnova za nadaljnje učenje.

Udeleženci bodo imeli po koncu tečaja boljše razumevanje Dockerja in bodo sposobni uporabljati orodje za ustvarjanje, upravljanje in distribucijo aplikacij v kontejneriziranih okoljih. Tečaj bo vključeval interaktivne delavnice, v katerih bomo skupaj ustvarjali in upravljali Docker kontejnerje. Udeleženci bodo prejeli tudi dodatno gradivo in vire za nadaljnje učenje.

Priporočljivo je, da imate osnovno poznavanje operacijskega sistema Linux in spletnih tehnologij, vendar to ni nujno. Vse, kar potrebujete, je zanimanje za Docker in želja po učenju.

 

Komu je tečaj namenjen?

Docker tečaj je namenjen vsem, ki želijo spoznati Docker in se naučiti kako ga uporabiti za izdelavo, distribucijo in upravljanje aplikacij v kontejnerjih. To vključuje razvijalce programske opreme, sistemsko-administrativno osebje, vodje projektov in druge, ki sodelujejo pri razvoju in dostavi programske opreme.

Tečaj je zasnovan tako, da je dostopen za začetnike, ki se prvič srečujejo s kontejnerji in Dockerjem, hkrati pa ponuja tudi napredne vsebine za tiste, ki že imajo izkušnje z Dockerjem in želijo poglobiti svoje znanje.