Redni program zdrave prehrane: Pijače in napitki

  • Ogledov: 402
  • Predavatelj: Tatjana Kruder

Paket vključuje:

  • Znanje
  • Ponavljanje
  • Certifikat

Tečaj poteka:

04.06.2024 od 19:00 do 20:00

Deli:

  • Pomen hidracije in tekočinskega ravnovesja.
  • Volga pijače v prehrani.
  • Prehranska vrednost pijač.
  • Sladkor in drugi dodatki.
  • Izzivi.

Več informacij

Za ustrezno preskrbo s tekočino naše telo dnevno potrebuje približno 2 litra tekočine. Najboljša je pitna voda, pa tudi nesladkan čaj, v primeru povečanih potreb pa z vodo razredčeni 100% sadni in zelenjavni sokovi.

Kaj pa energetski napitki? Morda domač jabolčni 100% sok? In smutiji?

Na tečaju bomo osvežili naše znanje o pijačah in napitkih ter spoznali kako lahko med njimi izberemo bolj zdrave možnosti in kako te spremembe vključimo v naš vsakdan. 

 

Redni program zdrave prehrane

V vseh sklopih tečaja o zdravi prehrani bomo spoznali, kako pomembno je, da se poznamo tudi na področju prehranjevanja. Seznanili se bomo s splošnimi strokovnimi smernicami  zdravega prehranjevanja in pokukali po modrih conah po vsem svetu, kjer živi največ stoletnikov. Ne bo manjkalo poljudnih nasvetov, ki temeljijo na strokovni podlagi. Vzpodbujali bomo radovednost in težnjo k prevzemanju odgovornosti za svoje zdravje.

Hrana je pomemben vir življenjsko pomembnih substanc, vendar je tudi vir izjemnih užitkov, na kar moramo biti prav tako pozorni. »Prazen žakelj ne stoji pokonci«, a je pomembno tudi, kaj je v žaklju in kako si s tem postrežemo.

Priljubljeni tečaji

Excel nadaljevalni tečaj
Predavatelj: Roman Rehberger
Tečaj poteka: 27.05.2024 od 09:00
Excel zahtevni tečaj
Predavatelj: Roman Rehberger
Tečaj poteka: 10.06.2024 od 09:00

O inštruktorju

author

Tatjana Kruder

Univ. dipl. inž. živilske tehnologije

Tatjana Kruder, univ. dipl. inž. živilske tehnologije, je že 16 let zaposlena v svojem podjetju. Svetuje na področju varne hrane, izobražuje osebe, ki delajo s hrano – kuharje in kuharice v vrtcih, šolah, posebnih zavodih in domovih za upokojence, spremlja živilska podjetja ob obisku inšpektorja za varno hrano, predava vsebine s področja živilske zakonodaje, živilske mikrobiologije, zdravstvene varnosti pitne vode, o trendih v prehrani. Skupaj z drugimi strokovnjaki izvaja predavanja za dietne kuharje. Vodi  HACCP  šolo – tečaj varnega dela s hrano, izobražuje hišnike v šolah in vrtcih s področja preprečevanja razvoja legionel v vodovodnem omrežju, varnosti in pregledov otroških igral ter varnih prevozov hrane, na Ministrstvu za pravosodje deluje kot sodna izvedenka in cenilka za živila. Hrana ji pomeni profesijo in strast. Na tekmah v športnem plezanju deli pravico kot licencirana sodnica.