Lean metode v proizvodnem procesu

Orodja v proizvodnem procesu.

 • Ogledov: 1398

Paket vključuje:

 • Znanje
 • Ponavljanje
 • Test
 • Certifikat

Deli:

 • Dnevno vodenje in reševanje problemov.
 • TPM avtonomno vzdrževanje.
 • TPM planirano vzdrževanje.
 • Reševanje kroničnih izgub – usmerjeno izboljševanje.
 • VSM kartiranje toka procesa.
 • Celovita kakovost.
 • SMED Enominutna menjava orodij.
 • 5S

Več informacij

V našem spletnem tečaju bomo spoznali osnovne Lean metode oz. orodja, ki se uporabljajo za izboljšanje učinkovitosti in optimizacijo proizvodnega procesa. V prvem delu tečaja bomo spoznali kaj je Lean proizvodnja in zakaj je pomembna za izboljšanje proizvodnega procesa, v nadaljevanju tečaja pa bomo spoznali glavne metode ali orodja, ki se uporabljajo pri Lean proizvodnji. Tečaj bomo zaključili s predstavitvijo izzivov, ki jih lahko pričakujemo pri uporabi Lean metod v proizvodnem procesu in nasveti, kako se lahko soočimo z njimi. Poleg tega bomo izvedeli, kako lahko ocenimo svoj proizvodni proces in kako lahko spremljamo njegovo učinkovitost.

Med najpomembnejšimi orodji, ki jih bomo spoznali so 5S, Dnevno vodenje in reševanje problemov, TPM avtonomno vzdrževanje, TPM planirano vzdrževanje, Reševanje kroničnih izgub – usmerjeno izboljševanje, VSM kartiranje toka procesa, Celovita kakovost in SMED Enominutna menjava orodij. Za vsako orodje bomo pojasnili, kako ga uporabiti, da izboljšamo proizvodni proces in kaj lahko dosežemo z njim. 

 

Lean metode ali orodja pomagajo izboljšati konkurenčno prednost podjetja tako da:

Zmanjšujejo stroške: Eno glavnih načel Lean proizvodnje je zmanjševanje izgub in izboljšanje učinkovitosti proizvodnega procesa. To lahko vodi do zmanjšanja stroškov proizvodnje in povečanja donosnosti podjetja.

Povečujejo kakovost: Lean metode so osredotočene tudi na izboljšanje kakovosti proizvodov. S tem lahko podjetje pridobi ugled z izdelki višje kakovosti, kar lahko poveča zadovoljstvo kupcev in posledično poveča prodajo.

Povečujejo prilagodljivosti: Lean proizvodnja vključuje prilagodljivost proizvodnega procesa, kar lahko pomaga podjetju, da se hitreje odzove na spremembe na trgu in zahtevah kupcev. To lahko podjetju prinese prednost pred konkurenco.

Krajšajo čas dostave: Lean metode lahko pripomorejo k izboljšanju učinkovitosti proizvodnega procesa, kar lahko pripomore k zmanjšanju časa med naročilom in dostavo izdelkov. To lahko pomaga podjetju, da izpolni zahteve kupcev hitreje od konkurence.

Povečajo fleksibilnost: Lean metode se osredotočajo na kontinuirano izboljševanje procesov, kar lahko pripomore k večji fleksibilnosti podjetja pri spreminjanju proizvodnih procesov in izboljševanju obstoječih izdelkov.

 

Kaj bodo udeleženci pridobili na tečaju?

Udeleženci  tečaja bodo spoznali uporabnost Lean metod, ki jim lahko pomagajo izboljšati njihov proizvodni proces in poslovanje na splošno. Spoznali bodo pristop, ki temelji na izboljševanju kakovosti, zmanjšanju stroškov, povečanju fleksibilnosti, kontinuiranem izboljševanju in vključevanju zaposlenih. S temi pristopi lahko podjetja izboljšajo svoj proizvodni proces in povečajo učinkovitost.

Po končanem tečaju bodo udeleženci imeli boljše razumevanje Lean metod ali orodij, ki se uporabljajo za izboljšanje proizvodnega procesa. Prav tako bodo dobili smernice, kako naj nadaljujejo naprej pri preučevanju in praktičnih korakih uporabe Lean koncepta, da bi iz tega pridobili največ.

Tečaj je namenjen vsem, ki vodijo proizvodne procese in si želijo izboljšati učinkovitost svojih proizvodnih procesov