Kako postaviti prvo spletno stran v 6 urah?

Večkrat nas udeleženci tečaja vprašajo, zakaj postaviti spletno stran na Wordpress platformi? Ali ni stari HTML in CSS način dovolj dober in zakaj bi sploh želeli spreminjati spletno stran, če pa jo imamo že nekaj let in deluje brez težav?

Veliko ljudi misli, da je Wordpress le platforma za pisanje bloga. To je bilo v preteklosti sicer res, vendar se je platforma razvila v izredno močan spletni urejevalnik, s katerim lahko ustvarite zelo kompleksne spletne strani ter spletne trgovine, brez kakršnegakoli urejanja programske kode ali programerskega znanja.

Sam sistem Wordpressa je odprtokoden, kar pomeni, da ga lahko uporabljate brezplačno in spreminjate po želji. Trenutno je zanj na voljo 2600+ tem in 31.000 vtičnikov za prilagajanje izgleda in vsebin.

Velika prednost Wordpressa je tudi njegova prijaznost do spletnih iskalnikov. Google pri razvrščanju spletnih strani upošteva njihovo prijaznost do uporabnika, in ali je stran optimizirana za mobilne telefone. Wordpress za vse to poskrbi samodejno, brez kakršnegakoli prilagajanja z vaše strani.